نحوه دریافت کد اقتصادی برای پروانه کسب

نحوه دریافت کد اقتصادی برای پروانه کسب

جهت مشاوره با ما فرم زیر راپر کنید

نام خانوادگی *
نام خانوادگی
این فیلد را پر کنید
توضیحات
توضیحات
این فیلد را پر کنید
موبایل *
موبایل
این فیلد را پر کنید

به منظور انجام هر گونه فعالیت اقتصادی، باید کد دوازده رقمی به نام کد اقتصادی داشته باشید. اگر می‌خواهید این کد را دریافت کنید تا بتوانید با پروانه کسب خود فعالیت‌ های اقتصادی داشته باشید، اما روش اخذ آن را نمی‌دانید، کارنیل وب با ارائه خدمات ویژه شرکتی در این مسیر شما را راهنمایی خواهد کرد.

کد اقتصادی چیست؟

هر شخص حقیقی یا حقوقی باید برای انجام هر نوع فعالیت اقتصادی این کد را دریافت کند. افراد زیادی قصد انجام فعالیت‌های اقتصادی دارند. کد اقتصادی برای این در نظر گرفته شده است که افراد از یکدیگر تفکیک شوند و دولت‌ ها با داشتن این کد قادر خواهند بود مالیات خود را دریافت کنند.

اگر این کد را نداشته باشید و فعالیت‌های اقتصادی انجام دهید، کار غیر قانونی انجام داده‌اید. براساس قانون، تمام کسب و کارها برای داشتن کد اقتصادی باید اقدام کنند و داشتن این کد اجباری است. در انجام معامله‌ ها، فروش و خرید کالا یا ارائه خدمات این کد مورد استفاده قرار می‌ گیرد. در همه قراردادها و فاکتورهای شرکت کد اقتصادی باید وجود داشته باشد. این کد برای افراد حقیقی دارای پروانه کسب و شرکت‌ های ثبت شده که هر نوع تجارتی را انجام می‌دهند از موارد الزامی تلقی می‌ شود.

چه کسانی نیاز به اخذ کد اقتصادی دارند؟

تمام اشخاص حقیقی یا حقوقی اعم از کسانی که در تولید، صادرات و واردات، فروش کالا یا ارائه خدمات مجوز کار دارند، باید برای اخذ این کد اقدام کنند.  مچوز فعالیت مدرکی است که دولت به افراد می‌دهند تا اجازه فعالیت آنها را رسمی سازد. مجوزهای متفاوت از طریق وزارت‌ های مختلف صادر می‌شود. برای مثال وزارت بهداشت و درمان مجوز فعالیت داروخانه‌ ها را صادر می‌ کند و وزارت صنایع مجوز کار و فعالیت‌ های صنعتی مانند کارگاه یا کارخانه را ارائه می‌ دهند. به محلی که تجارت در آن صورت می‌ گیرد و فعالیت‌ های اقتصادی در آن انجام می‌ شود، محل فعالیت تجاری می‌ گویند.

شرکت‌ هایی که دو ماه از  زمان ثبت شرکت آنها گذشته باشد و اشخاصی که پروانه کسب دارند، باید برای دریافت این کد اقدام کنند. برای این کار ابتدا باید به سازمان امور مالیاتی بروند و برای شرکت یا کسب و کار خود پرونده مالیاتی ایجاد کنند. پس از اینکه پرونده مالیاتی را برای کسب و کار یا شرکت خود تشکیل دادند، قادر خواهند بود در سایت سازمان امور مالیاتی برای دریاقت کد اقتصادی اقدامات لازم را به انجام برسانند.

 

کد اقتصادی- حق ایرانیان

کد اقتصادی در چه جاهایی کاربرد دارد؟

کد اقتصادی در بسیاری از زمینه‌ ها پیش نیاز است. به این معنا که اگر این کد را در اختیار نداشته باشید، نمی‌ توانید کارهای تجاری خود را پیش ببرید. به عنوان مثال در فعالیت‌ های صادرات و واردات شرکت‌ ها حتما نیاز به کارت بازرگانی است. برای اینکه بتوانید کارت بازرگانی دریافت کنید، داشتن کد اقتصادی پیش نیاز است.

اگر قصد حضور و شرکت در مناقصه‌ و مزایده‌ ها دارید، ابتدا باید کد اقتصادی خود را دریافت کنید. کاربرد دیگری که داشتن این کد در اختیار شما قرار می‌ دهد، انجام تمام امور مالیات بر ارزش افزوده است. مالیات بر ارزش افزوده بر روی خدمات و کالاها اعمال می‌ شود. اگر کد اقتصادی داشته باشید، قادر خواهید بود گواهی ارزش افزوده را دریافت کنید.

شرکت‌ها به منظور افتتاح حساب بانکی و ارزی باید کد اقتصادی را داشته باشند. عقد قرارداد حقوقی با شرکت‌ ها و موسسات دیگر نیز شامل همین پیش نیاز می‌ شود. هیچ فعالیت اقتصادی بدون نوشتن و امضا کردن قرارداد صورت نمی‌ گیرد. در این قراردادها باید کد اقتصادی شرکت‌ ها یا اشخاص حقیقی به ثبت برسد.

امور مالیانی قسمت اعظم فعالیت‌ های تجاری را شامل می‌ شود. اظهارنامه مالیاتی به همین منظور باید تسلیم اداره مالیات شود. کد اقتصادی برای تحویل اظهارنامه مالیاتی واجب است و بدون داشتن این کد قادر نخواهید بود اظهارنامه خود را تحویل اداره مالیات دهید.

صادر کردن فاکتور در هر کسب و کار و تجاری مرسوم است. برای رسمیت دادن به این فاکتورهای صادر شده باید کد اقتصادی داشته باشید.

برای دریافت کد اقتصادی چه مدارکی لازم است؟

برای درخواست کد اقتصادی ابتدا باید مدارکی ارائه دهید. اشخاص حقیقی و حقوقی نیازمند ارائه مدارک خاصی هستند. در ادامه مدارک مورد نیاز برای دریافت  این کد بیان شده است.

مدارک مورد نیاز برای اشخاص حقیقی

اشخاص حقیقی باید ابتدا درخواستی کتبی برای دریافت این کد ارائه دهند.  همچنین نیاز دارند از تمام صفحات مدارک شناسایی خود کپی داشته باشند. سه قطعه عکس و فتوکپی از پروانه کسب نیز برای این کار مورد نیاز است. برای دریافت کد اقتصادی فرمی به شما ارائه داده خواهد شد که باید اطلاعات هویتی خود را در آن وارد کنید. کپی کارت اقتصادی قبلی (در صورت داشتن) و فیش واریز هزینه کد اقتصادی برای این منظور نیاز است.

مدارک مورد نیاز برای اشخاص حقوقی

اشخاص حقوقی به درخواست کتبی شرکت، کپی از تمام صفحات شناسنامه، تکمیل فرم اطلاعات هویتی، کپی کارت اقتصادی و روزنامه رسمی که آگهی تاسیس در آن ثبت شده است، نیاز دارند.

پس از اینکه این مدارک را تهیه و فرم اطلاعات را تکمیل شد، مدارک باید به سازمان امور مالیاتی ارائه شود، سپس مدارک دریافتی بررسی می‌شود. بعد از بررسی این مدارک کد اقتصادی برای پروانه کسب صادر می‌شود.

اگر پس از اخذ شماره دوزاده رقمی کد اقتصادی، در اطلاعات هویتی شما تغییراتی ایجاد شود، باید فرم مشخصات هویتی را تکمیل کنید و دوباره مدارک را ارسال کرده تا اقدامات مورد نیاز در این زمینه انجام شود.

برای مطالعه بیشتر: آیا ثبت شرکت 3 روزه انجام می شود؟

اخذ کد اقتصادی- حق ایرانیان

 

مراحل دریافت کد اقتصادی شرکت 

شما می‌توانید برای دریافت کد اقتصادی برای پروانه کسب به صورت آنلاین در سایت امور مالیاتی اقدام کنید. انجام این کار نیازمد طی کردن مراحلی است. در ادامه این مراحل را ذکر می‌کنیم.

  1. ابتدا به سایت  tax.gov.ir مراجعه کرده و بر روی گزینه “ثبت نام الکترونیک” که در قسمت راست صفحه مشاهده خواهید کرد، کلیک کنید.
  2. در ادامه بر روی گزینه ” ورود به ثبت نام” کلیک کنید.
  3. در مرحله بعدی اطلاعاتی که از شما می‌خواهد را تکمیل کرده و کد پیگیری را دریافت کنید.
  4. نام کاربری و کلمه عبور از طریق پیامک برایتان ارسال خواهد شد.
  5. دوباره به سایت ذکر سده مراجعه کرده و مراحل اول تا سوم را تکرار کنید.
  6. در این مرحله اطلاعات دیگری نیاز به تکمیل خواهد داشت. این اطلاعات شامل اطلاعات شعبه‌ها، نمایندگی‌ها، مجوز، فعالیت و اعضا می‌شود.
  7. پس از طی کردن همه این مراحل، کد اقتصادی را دریافت خواهید کرد.

 

دریافت کد اقتصادی توسط حق ایرانیان

اخذ کد اقتصادی خود را به کارنیل وب بسپارید

برای اطمینان از خوب پیش رفتن تمام مراحل ذکر شده به منظور دریافت کد اقتصادی برای پروانه کسب، انجام این کار را به کارنیل وب بسپارید. کارشناسان این مجموعه در کمترین زمان و آسان‌ ترین روش کد اقتصادی را برایتان دریافت خواهند کرد.

کارنیل وب خدمات متعددی از جمله ثبت شرکت و برند، اخذ صلاحیت پیمانکاران، اخذ جواز کسب، صورت جلسه تغییرات و غیره را به شما ارائه می‌دهد. هم اکنون می توانید با کارشناسان ما تماس حاصل فرمایید و از مشاوره رایگان بهره‌مند شوید.

مقالات آموزشی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.