مراحل دریافت جواز کسب 1

مراحل دریافت جواز کسب

جهت مشاوره با ما فرم زیر راپر کنید

نام خانوادگی *
نام خانوادگی
این فیلد را پر کنید
توضیحات
توضیحات
این فیلد را پر کنید
موبایل *
موبایل
این فیلد را پر کنید

در این مقاله قصد داریم راجع به جواز کار و مراحل دریافت جواز کسب توضیحاتی خدمت شما ارائه دهیم تا انتهای مقاله با کارنیل وب همراه باشید.

چرا به جواز کسب نیاز دارید؟

با رشد روز افزون جمعیت در هر کشوری نیازهای جدیدی روی کار می آید. ولی نیاز به کار برای تامین مخارج زندگی از ابتدای حیات بشر تا حالا یک قانون برای زنده ماندن محسوب می شود.

ایران هم از کشور هایی است در آن سال به سال تعداد زیادی از نیروی جوان وارد عرصه کسب و کار می شوند. بدیهی است که شروع هر کاری نیاز به مجوز از سوی صنف مربوط به آن دارد.

اولین راه برای شروع کسب و کار اخذ جواز کسب است. درصورت نداشتن پروانه کسب، کار شما غیر قانونی خواهد بود.  زیرا طبق ماده 12 قانون نظام صنفی در صورتی که شخصی قصد راه اندازی کسب و کاری را داشته باشد، باید جواز مربوط به فعالیت آن را دریافت کند.

جواز کسب موقت و دائم

جواز کسب به افراد اجازه دایر کردن واحد صنفی را می دهد. به محض اخذ جواز کسب می توانید کار خود را  آغاز کنید. شما می توانید با توجه به نوع نیاز خود درخواست جواز کسب دهید.

این جواز کسب به صورت موقت یا دائم برای شما صادر می شود. جواز کسب موقت تنها فقط یکبار به مدت یکسال صادر می شود. پس از مدت یکسال دوباره تمدید می شود.

بعد از پایان یک سال اعتبار پروانه‌های موقت، اتحادیه 30 روز به شما فرصت می دهد تا برای تبدیل پروانه موقت به دائم اقدام کنید. در این فرصت 30 روزه مسئول واحد باید مدارکی را ارائه و فرایند دریافت پروانه کسب دائم را طی کند. در غیر این‌ صورت پروانه آن واحد باطل شده و ادامه فعالیت آن غیر‌قانونی به‌ حساب می‌آید.

مدت اعتبار جواز کسب دائم 5 سال است و قابل تمدید نخواهد بود. معمولا برای تمدید باید مجدد مدارک لازم ارائه شده و هزینه صدور پروانه پرداخت شود.

بر این اساس در صورتی که شخصی بخواهد شغلی ایجاد کند باید قبل از سپردن هر گونه تعهد، اجاره، یا خرید برای اخذ مجوز لازم به اتحادیه صنف مربوطه مراجعه کند و درخواست کتبی خود را تحویل دهد.

مراحل دریافت جواز کسب

چه مشاغلی باید جواز کسب دریافت کنند؟

تمام اشخاص حقیقی که قصد راه اندازی کسب و کار خود را دارند و قصد ثبت شرکت ندارند، باید جواز بگیرند.

واحد صنفی می تواند حقیقی یا حقوقی باشد که مشغول یکی از فعالیت های صنفی است یا احتمال دارد در آن سرمایه گذاری کرده باشد. مشاغلی مانند آرایشگری، خیاطی و نانوایی مشاغلی هستند که از آنها با نام شغل آزاد یاد می شود.

به عبارت دیگر، تمام مشاغلی که در زمینه‌های تولید، تبدیل، خرید و فروش، توزیع و خدمات فعالیت دارند، جزء مشاغل و واحد‌های صنفی به‌شمار می‌ آیند.

بدین ترتیب هر شخص یا کسب و کاری باید بعد از مشخص کردن مکان فعالیت خود به دنبال اخذ مجوزهای لازم و پروانه کسب باشد. زیرا برای دریافت جواز کسب، مشخص کردن مکان فعالیت و ارائه مدارک مربوط به آن الزامی است. بعد از این مرحله شما باید یک درخواست کتبی برای پروانه موردنظر خود تنظیم کنید.

بعد از ثبت درخواست، تائید اولیه صورت می گیرد. پس از آن کارشناسان از مکان فعالیت شما بازدید خواهند کرد. این فرایند بسیار ساده و کوتاه به نظر می رسد. اما ممکن است چندین بار تکرار شود و کمی زمانبر باشد.

مدت زمان اخذ جواز کسب

در صورت تائید درخواست شما، طی مدت ۳ سه ماه از زمان قبولی، باید مدارک و مستندات اعلام شده را تحویل واحد صنفی بدهید تا جواز کسب برای شما صادر شود. معمولا از زمان ارسال مدارک و در صورت کامل بودن مدارک به طور تقریبی ۱۵ روز کاری برای صدور پروانه کسب زمان می برد.

شرایط دریافت پروانه کسب

برای اخذ جواز کسب، داشتن شرایط اولیه برای دریافت آن الزامی است. بعد از کنترل این شرایط براحتی می توانید نسبت به اقدامات اولیه و آماده کردن مدارک مورد نیاز پیگیری کنید. از شرایط عمومی می توان به موارد ذیل اشاره کرد.

  • برای اخذ جواز کسب، فرد باید تابعیت ایرانی داشته باشد. در صورتی که جزء اتباع خارجه باشد، باید از وزارت کار و امور اجتماعی جواز کار معتبر داشته باشد.
  • شخص حقیقی یا حقوقی باید مدارکی مانند سند مالکیت، اجاره نامه رسمی یا عادی و مبایعه نامه را ارائه دهد.
  • گواهی پایان خدمت نظام وظیفه  از شرایط لازم برای مردان است. در غیر این صورت باید گواهی مبنی بر معافیت دائم داشته باشد.
  • خانم ها در سن 18 سالگی مجاز به اخذ جواز کسب هستند.
  • متقاضی باید گواهی عدم سوء پیشینه داشته باشد.
  • شخص متقاضی باید گواهی عدم اعتیاد به مواد مخدر را از وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی دریافت و ارائه کند.
  • دریافت گواهی مبنی بر انجام کار تجاری، اداری و کارگاهی
  • داشتن ملک خاص برای واحد صنفی یا اجاره نامه رسمی
مراحل دریافت جواز کسب

مدارک لازم برای اخذ جواز کسب

  • گواهی اداره امور مالیاتی مبنی بر داشتن پرونده مالیاتی
  • گواهی دوره آموزشی مرتبط با شغل
  • ارائه آخرین مدرک تحصیلی متقاضی
  • گواهی صلاحیت فردی، انتظامی و ترافیکی از ناجا
  • ارائه کارت معاینه پزشکی و گواهی بهداشت از مراکز بهداشتی و درمانی
  •  12 قطعه عکس
  •  فتوکپی مدارک شناسایی

مراحل دریافت جواز کسب

برای انجام امور مربوط به جواز کسب بهتر است به اتحادیه مربوط به کسب و کار خود مراجعه کنید. به صورت عموم مراحل دریافت پروانه کسب قرار ذیل است:

  • ارائه درخواست کتبی جهت صدور جواز کسب
  • ثبت درخواست و دریافت رسید آن
  • بازدید کارشناسان از محل کسب و کار و ارائه گزارش
  • نتیجه پذیرش یا رد درخواست شما بعد از مدت زمان 15 روز کاری
  • تکمیل مدارک و مستندات در طی 3 ماه
  • صدور جواز کسب شما در حدود 15روز کاری

نحوه ثبت نام برای دریافت جواز کسب

برای اخذ مجوز کسب می توانید به سامانه جواز کسب مراجعه کنید. مدارک مورد نیاز را اسکن و ارسال کنید. در صورتی که کد رهگیری داشته باشید می توانید فعالیت های دیگر خود را نیز پیگیری کنید.

شما می توانید برای اخذ جواز کسب از راهنمایی های کارشناسان صنف مربوط به فعالیت خود استفاده کنید. پس از ثبت نام شما طی دوره 15 روز جواز کسب برای شما صادر خواهد شد. این جواز کسب از طریق پست الکترونیکی برای فرد ارسال خواهد شد.

انتقال جواز کسب در چه صورتی ممکن است؟

در صورتی که می خواهید جواز کسب خود را به شخص دیگری انتقال دهید، باید درخواست کتبی به اتحادیه خود بدهید. اگر شخص دوم شرایط لازم را داشته باشد پروانه کسب قبلی باطل و با مشخصات شخص جدید صادر می شود.

اگر دارنده پروانه کسب ورشکسته شود، قیم می تواند برای انتقال صنف اقدام کند. فردی که دارای جواز کسب است، اگر فوت کند، تعهداتی که به واحد دارد، برعهده ورثه آن خواهد بود. در صورت داشتن شروط فردی ورثه، می تواند در ظرف 2 سال با رعایت مقررات برای اخذ جواز کسب اقدام کند.

تمدید جواز کسب

برای تمدید جواز کسب باید قبل از به پایان رسیدن مدت جواز کسب اقدام کنید. علاوه بر این، نسبت به پرداخت مالیات و دارایی 2 سال قبل نیز باید اقدامات لازم را انجام دهید.

لازم به ذکر است، اگر هریک از مدارک هویتی شما تغییر کرده است، باید کپی مدارک خود را به صنف مربوط به فعالیت خود ارائه دهید.

مراحل دریافت جواز کسب

مدارک لازم برای تمدید جواز کسب

  1. ارائه اصل پروانه کسب
  2. ارائه دفترچه عضویت
  3. تحویل جدیدترین پرداختی مالیات و عوارض
  4. تحویل آخرین پرداختی مالیات بر درآمد دارایی
  5. ارائه فرم رضایت محضری شرکا و ارائه کپی از مدارک شناسایی شرکای جدید و قرارداد انتقال سهم
  6. پرداخت هزینه های مربوط به تمدید پروانه کسب
  7. کارت معاینه بهداشتی دارای اعتبار
  8. ارائه گواهی نامه گذراندن دوره های آموزشی از مرکز آموزشی اصناف

دریافت جواز کسب با کارنیل وب

برای شروع در هر کسب‌ و‌ کاری نیاز به مجوز‌های قانونی دارید. پروانه کسب یکی از مهم‌ترین مجوز‌ها است که در این مقاله تمام مراحل دریافت جواز کسب مورد بررسی قرار داده شد.

شرکت کارنیل وب با ارائه خدمات ویژه در ارتباط با اخذ مجوزهای لازم برای راه اندازی کسب و کار  آماده است تا با شما همکاری کند. همچنین تمام امور ثبتی مانند ثبت شرکت، اخذ کد اقتصادی، اخذ جواز کسب، صورت جلسه تغییرات، ثبت لوگو و برند را برای شما در کمترین زمان ممکن انجام می دهد.

مقالات آموزشی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.