در کسب و کارهای مختلف و بیزینس ها ، نکته ی حائز اهمیت پیشرفت ، بهره وری و خلق ایده های ارزشمند است. برای ایده پردازی و بهبود وضعیت کسب و کار خود لازم است با روش ها و نکات اساسی در خلق ایده آشنا باشیم. در ادامه به چند روش کابردی در ایده پردازی اشاره کردیم.
افکارنویسی
این روش بسیار ساده میباشد. از ایده پردازان بخواهید به جای اعلامِ نظراتشان، آنها را بنویسند. چند دقیقهای برای این ایده پردازی در نظر بگیرید و سپس هر فرد نوشتههایش را به فرد دیگری بدهد. این شخص، نوشته را میخواند و خودش هم به آنها نکاتی اضافه میکند. دوباره بعد از چند دقیقه برگهها جابجا میشوند. بعد از مثلا 30دقیقه، یک نفر برگهها را جمع میکند و در همان جلسه درباره آنها بحث و گفتگو کنید.
رویاپردازی
رؤیاپردازی یکی از بهترین روشها.برای رسیدن به.ایدههای عالی است. خود کلمه “رؤیاپردازی” اجازه میدهد، خیلی راحت و بازیگوشانه فکر کنیم. با این روش رابطهای عاطفی و احساسی بین فرد و مسئله برقرار میشود که دستیابی به ایدهای فوقالعاده را راحت میکند. وقتی در زمینه ایده پردازی از رؤیاپردازی حرف میزنیم، منظور خیالبافیِ مفید و هدفمند در راستای یک هدف مشخص است. خیلی از مخترعان از همین رؤیاپردازی به ایده های فوق العاده رسیدهاند.
استوری بُرد ایده پردازی
شاید قبلا در مورد کاربرد.این تکنیک در.سینما شنیده باشید. نقش استوری بورد در ایده پردازی هم تفاوت چندانی با کاربرد آن در سینما ندارد. یعنی قرار است به کمک آن،.داستانی تصویری برای رسیدن.به ایده مطلوب را ایجاد کنیم. استوری بوردها به افراد خلاق این امکان را میدهند تا اطلاعاتی را که در طول تحقیق کسب کرده اند به دیگران ارائه دهند. برای استفاده از این تکنیک باید مراحل و اطلاعات مختلف مربوط به هر ایده را روی برگهها یا کارتهای جداگانهای نمایش دهید. سپس آنها را روی تخته، پنل یا هر سطح دیگری که میپسندید در کنار هم قرار دهید.
تصویر سازی
یکی از بهترین تکنیکها برای اینکه ذهن بتواند بین ایده ها و نکات ارتباط برقرار کند، استفاده از متحرک های تصویری است. این محرکها باعث میشوند احساسات، عواطف و غرایز شخص که در طوفان فکری و در مواجهه با چالشهای ابتکاری خیلی به کار میآیند، بیدار شوند. در حین نگاه به تصویر، ضمیر ناخودآگاه شما کماکان به مسئله اصلی فکر میکند. بدین ترتیب از طریق کشف و شهود، ناگهان راهحلهای زیاد و متنوعی به ذهنتان میرسد که باید به سرعت آنها را یادداشت کنید.
نقشه ذهنی در ایده پردازی
این تکنیک اولین بار توسط.محققی بریتانیایی به نام تونی بوزان گفته شد.که در کتابی به عنوان «از کلهات.استفاده کن» که در سال ۱۹۷۲ منتشر شده است. نقشه ذهنی، تکنیکی.گرافیکی است که برای ترسیمِ ارتباط موجود میان قسمتهای.مختلف اطلاعات جمع آوری شده یا ایده ها.به کار میرود. در این تکنیک از ایده پردازی، هر ایده.روی کاغذ نوشته شده و بعد با خط یا منحنی.به ایده یا داده قبل یا بعد از خودش متصل میشود.
به این ترتیب شبکهای از روابط به وجود میآید. برای تهیه نقشه ذهنی، اول باید عبارت یا کلمهای را در وسط صفحه بنویسیم. سپس باید هرچیزی که در رابطه با آن کلمه یا عبارت به ذهنمان میرسد در گوشه و کنار همان صفحه، بدون هیچ ترتیب مشخصی یادداشت کنیم. در آخر هم باید سعی کنیم ارتباط میان تمام آن عبارات و کلمات را با هم بیابیم.
تهیه لیست ایده پردازی
تهیه لیست، یک روش کاملا.تحلیلی در ایده پردازی است که در.آن با شناسایی نقاط قوت، خصوصیتهای.مختلف محصول یا خدمت.ارائه شده را.فهرست میکنیم. مثلا برای اینکه بفهمیم چطور میتوانیم یک محصول را ارتقاء دهیم، قطعات آن را از هم جدا میکنیم. سپس ویژگیهای فیزیکی هر قطعه را یادداشت میکنیم و تمام کارکردهای هر قطعه را بررسی میکنیم. در نهایت مشاهده میکنیم تغییر در هر یک از اینها چه تأثیر مثبت یا منفی در عملکرد محصول دارد.
تکنیک اسکمپر SCAMPER
اسکمپر روشی برای ایدهپردازی است.که توسط باب اِبری (Bob Eberie) طراحی.شده و قدرت اراده را در.ایده پردازی به.عنوان نیروی اصلی در نظر میگیرد. در واقع این روش، چک لیست شناخته شده را شامل میشود که به شخص کمک میکند ایده هایش را برای افزایش کارایی محصولات موجود یا نوآوری یک محصول جدید ثبت کند.
- حرف S که از كلمه substitution به.معني جانشينسازي.گرفته شده است.
- C combine به معني.تركيب كردن.آمده است.
- A که از adapt به معنيِ سازگاري و تعديل كردن میآید.
- M که به كلمه magnify به معني بزرگسازي اشاره دارد.
- P كلمه put to other uses به.معني استفاده در ساير موارد.وام گرفته شده است.
- E که از كلمه elimination به.معني حذف كردن.گرفته شده است.
- R که از كلمه reverse به معني معكوسسازي میآید.
برای آشنایی با بازاریابی چابک با ما همراه باشید. برای اطلاعات حرفه ای و دقیق تر با ما تماس بگیرید. 09369243718