مهارت های نرم (Soft Skills) مجموعه ای از خصوصیتهای شخصی، مهارتهای اجتماعی و ارتباطی هستند. اندازهگیری این مهارت ها دشوارتر از مهارته ای فنی هستند، اما اهمیت زیادی در فضای کاری دارند.
شما به عنوان یک طراح UX غالباً روی محصولهای چندوجهی کار می کنید و اینجاست که مهارتهای نرم می توانند تأثیر زیادی داشته باشند. در ادامه به بررسی برخی از مهمترین مهارتهای نرم میپردازیم که به عنوان یک طراح UX باید داشته باشید.
پیشنهاد ویژه کارنیل وب: مشاهده نمونه کارهای سئو

آنچه در این صفحه میخوانید
مهارت های نرم یک طراح UX
1- مهارت ارتباط
طراحان UX مدت زمان زیادی را صرف مشتریان و افراد موثر در پروژه میکنند، با کاربران مصاحبه میکنند و با توسعه دهندگان و طراحان دیگر همکاری دارند. از این رو نخستین مهارتی که یک طراح UX باید داشته باشد، مهارت برقراری ارتباط است. طراحی سایت UX چه یک طراحی شفاهی، مکتوب یا دیداری داشته باشد، در هر حال باید بتواند ایده هایش را به طور روشنی بیان کند و در عین حال شنونده فعال و انگیزهمندی نیز باشد.
مهارت همدلی
همدلی (Empathy) بخشی از طراحی کاربر ـ محور است. هر زمان که قرار است تصمیم هایی در مورد یک محصول یا سرویس بگیرید، نقش شما به عنوان یک طراح UX این است که از کاربران حمایت کنید. شما باید خود را به جای کاربر قرار دهید و دریابید آنها در زمان استفاده از محصول چه میخواهند. همدلی به طراح و هر کس دیگری که با او همکاری دارد، کمک میکند که تصمیم های بهتری در زمینه طراحی بگیرد. به این ترتیب باید از همان آغاز در فرایند طراحی دخیل باشد. در ادامه در خصوص اهمیت مهارت همدلی در طراحی UX بیشتر توضیح دادهایم.
سازماندهی
طراحان UX با اسناد و مواد طراحی زیادی کار می کنند که از خلاصه گزارش های طراحی، یافتههای پژوهش، نتایج مصاحبه تا وایرفریمها، پروتوتایپها و اسناد مشخصههای طراحی را شامل میشود. از این رو طراحان UX باید سازماندهی زیادی داشته باشند و این نه تنها برای کارآمدی خودشان بلکه برای بقیه نیز خوب است. تقریباً همه بخش های کار در نهایت در اختیار اعضای دیگر تیم و ذینفعان قرار می گیرد. بنابراین یک طراح UX بار کاری متنوعی دارد و باید بر همین مبنا کاملاً منظم عمل کند.
برای آگاهی بیشتر مطالعه مقاله مزایا و قیمت طراحی سایت با وردپرس پیشنهاد می شود.

یک نمونه موفق از مهارت های نرم در طراحی UX کاربردی
سیستم تولید تویوتا برخلاف تیلوریسم(مکتب نگاه اقتصادی به انسان) بر اساس احترام به انسان بود و توجه زیادی به ایجاد محیط کاری بهینه شده بود. علاوه بر آن ورودی انسانی امری حیاتی تلقی شده و به شدت مورد تشویق قرار گرفت. کارگران کارخانه تویوتا در صورت داشتن یک بازخورد یا پیشنهادی برای بهبود فرایند، مثلاً برای تست عملی کاربردپذیری میتوانستند یک طناب را بکشند تا خط مونتاژ متوقف شود.
این سیستم یک گام مهم در تاریخ UX است، زیرا توجه همگان را به اهمیت تعامل انسان با ماشین برانگیخت. مهم نیست فناوری چه قدر پیشرفته باشد، ارزش آن در هر صورت محدود به کاربردپذیری آن است و این اصلیترین مفهوم UX را تشکیل میدهد.
در یک مقاله دیگر به بازاریابی چابک اشاره کردیم برای مطالعه بیشتر همراه کارنیل وب باشید.