کد اقتصادی، یک عدد 12 رقمی است که به منظور تعیین کردن یک واحد اقتصادی استفاده می شود. این کد همانند کد ملی، یکتا می باشد و تنها متعلق به یک شخص حقیقی یا حقوقی می باشد. این شماره اقتصادی تعیین کننده عملکرد یک شرکت یا واحد اقتصادی و تمام فعالیت های آن می باشد. در ادامه مقاله، درمورد کاربرد شماره اقتصادی و نحوه دریافت آن با شما صحبت خواهیم کرد.
در چه مواردی دریافت کد اقتصادی لازم است؟
کاربردهای داشتن کد اقتصادی بسیار زیاد است. به عنوان مثال، برای صدور فاکتور رسمی، تنظیم دفاتر قانونی، دریافت کارت تجارتی و موارد دیگر حتما به کد اقتصادی نیاز خواهید داشت. داشتن کد اقتصادی برای هر شخص حقیقی و حقوقی که قصد راه اندازی یک واحد اقتصادی را دارد الزامی می باشد. مواردی که برای آنها اخذ شماره اقتصادی نیاز است عبارتند از:
- تحویل اظهارنامه ارزش افزوده
- ثبت قراردادهای تجاری
- شرکت در مزایده ها
- تحویل اظهارنامه مالیاتی
- اخذ گواهی ارزش افزوده
اهمیت داشتن کد اقتصادی
همانطور که موارد لازم برای دریافت کد اقتصادی را در ابتدای مقاله توضیح دادیم، اهمیت آن نیز تا حدودی مشخص است. اگر قصد داشته باشید با شرکت های بزرگ تجاری شریک شوید قطعا به کد اقتصادی نیاز خواهید داشت. ثبت این کد در قرارداد می تواند ماهیت رسمی و قانونی به شراکت شما دهد.
برای شرکت در مناقصه یا مزایده ها و کسب سود بیشتر داشتن کد اقتصادی به گرید و رتبه بندی شرکت شما تاثیر قابل توجهی خواهد داشت. در بعضی موارد ممکن است به دلیل نداشتن رتبه مجاز اجازه حضور در مزایده را نداشته باشید.
بازرگانانی که در زمینه واردات و صادرات فعالیت دارند، دریافت کارت تجارتی و کد اقتصادی برای آن ها اجباری است.
امور مالیات از مواردی است که در هر کسب و کاری باید لحاظ شود و در زمان تعیین شده باید نسبت به پرداخت آن اقدام کرد. بدین ترتیب می توانید شامل معافیت های مالیاتی شوید. برای تحویل اظهارنامه مالیاتی باید کد اقتصادی را دریافت کرده و در مراحل انجام امور مالیاتی از آن استفاده کنید.
چه کسانی ملزم به دریافت شماره اقتصادی هستند
تمام شرکت ها و مودیان مالیاتی چه حقیقی و چه حقوقی لازم است تا کد اقتصادی را دریافت کند. به عبارت دیگر، کسانی که به فعالیت های تجاری مشغول هستند و می خواهند شرکت خود را ثبت کنند باید برای دریافت شماره بازرگانی، کد اقتصادی را داشته باشند.
علاوه براین، شرکت هایی که امور مربوط به تولید، توزیع و پخش محصولات را انجام می دهند و دارای پروانه کسب نیز هستند، باید کد اقتصادی را به همراه داشته باشند.
افرادی که نیازی به دریافت کد اقتصادی ندارند
- برخی از اشخاص که مالک مسجد، حسینیه و امثال اینها هستند، نیازی نیست که شماره اقتصادی داشته باشند.
- تمام اشخاصی که به عنوان نویسنده، کارگردان فعالیت می کنند.
- افرادی که به عنوان پیمانکار کار می کنند.
مستنداتی که برای دریافت شماره اقتصادی لازم است
- کپی شناسنامه و کارت ملی تمام شرکاء شرکت
- ارائه کپی دفترچه اخذ کد اقتصادی برای مودیان حقیقی و حقوقی
- کپی مدارک شرکت مانند اساسنامه، تقاضانامه، صورتجلسه مجمع عمومی شرکت، روزنامه رسمی شرکت و غیره
- ارائه کد رهگیری به همراه هولوگرام شرکت
نحوه دریافت شماره اقتصادی
برای اخذ کد اقتصادی در ابتدا باید مدارک و مستندات لازم را تهیه و تکمیل کنید و سپس در قسمت تشکیل پرونده شماره اقتصادی آنها را بارگذاری کنید. البته یک نسخه دیگر را باید در بخش مستغلات اداره مالیاتی تسلیم کنید.
در مرحله بعد، جهت تشکیل پرونده مالیاتی شرکت باید به اداره مالیات شهر مراجعه کنید. ممکن است حضور مدیر عامل و یکی از افراد مجاز شرکت الزامی باشد.
پس از تشکیل پرونده مالیاتی تمام مدارک و مستندات توسط کارشناس اداره مالیات بررسی می شود و یک معرفی نامه به شما ارائه می دهد. لازم به ذکر است که هدف از تشکیل پرونده، دریافت مالیات بر اجاره از شرکت مربوطه می باشد.
پس از اتمام مراحل ممکن است کارشناس اداره مالیات بدون هماهنگی از شرکت شما بازدید کنند و نسبت به صحت آن اقداماتی را انجام دهند. گزارش نهایی به صورت مکتوب به اداره مالیات ارائه خواهد شد.
شرایط باطل شدن کد اقتصادی
بر اساس قانون مالیات، در صورتی که با یکی از موارد زیر مواجه شوید، کد اقتصادی شما باطل خواهد شد. این موارد عبارتند از:
- صادر شدن حکم قضایی به دلیل باطل شدن کد اقتصادی
- در صورتی که شخص مذبور فوت کند.
- اگر شخص فعالیت اقتصادی یا تجاری خود را متوقف کند.
- درصورتی که شرکت حقوقی به هر دلیلی منحل شود و مجوز فعالیت سایر اشخاص حقوقی نیز لغو شود.
موارد تخلف شماره اقتصادی
همان طور که در ابتدای مقاله بیان شد، کد اقتصادی منحصر به فرد است و برای هر شخص و هر شرکت همتا می باشد. در برخی موارد ممکن است بنا به دلایلی متهم به خلاف شوید، که در ادامه خواهیم گفت.
- در صورتی که شخصی از شماره اقتصادی فرد دیگری استفاده کند، مرتکب خلاف شده و غیر قانونی است.
- اگر جعل یا تقلبی در نحوه دریافت شماره اقتصادی و استفاده از آن در امور اقتصادی صورت گیرد، قانون با آن ها برخورد جدی خواهد کرد.
- اگر فروشنده برای انجام امور مربوط به صدور صورتحساب از مشتری پولی دریافت کند، خلاف قانون بوده و با شخص متخلف برخورد خواهد شد.
مسئولیت اشخاصی که شماره اقتصادی دارند
کسانی که دریافت شماره اقتصادی برای آنها اجباری است، دریافت مجوز کسب و کار نیز الزامی می باشد. اما اگر هنوز جواز فعالیت کسب و کار ندارید، می بایست نوع شغل شما توسط ممیز مالیاتی مورد تایید قرار بگیرد.
درج صورتحساب فروش کالا در روزنامه ها الزامی است و شماره اقتصادی باید بر روی آن نوشته شود. در صورتی که به عنوان یک خرده فروشی فعالیت می کنید، ممکن است کد اقتصادی برای صدور فاکتور لازم نباشد، اما برای صدور قبض صندوق کد اقتصادی الزامی است.
اگر شما فروش شما از بیست میلیون بیشتر است حتما به کد اقتصادی نیاز خواهید داشت. اما اگر قصد دارید به کالا یا هر نوع محصول دیگری را به مصرف کننده بفروشید، نیازی به شماره اقتصادی نیست.
انجام تمام مراحل دریافت شماره اقتصادی با کارنیل وب
اگر به عنوان یک تجارت پیشه یا صاحب شرکت فعالیت می کنید، جهت انجام امور تجاری و اقتصادی خود حتما به کد اقتصادی نیاز خواهید داشت.
شرکت کارنیل وب با تجربه چندین ساله، در زمینه اخذ صلاحیت پیمانکاری، ثبت شرکت، ثبت لوگو، اخذ کد اقتصادی، اخذ رتبه مشاور انفورماتیک و غیره فعالیت دارد و شما را در تمام مراحل مشاوره و راهنمایی می کند.
- مقایسه تحلیل تکنیکال و فاندامنتال
- محبوبیت وردپرس
- چیستی و چگونگی پدیدار شدن تحول دیجیتال
- معنای کلمه کارنیل چیست؟
- عوامل موثر در موفقیت سایت فروشگاهی
- نکات مهم برای کسب درآمد اینترنتی
- تفاوت سایت فروشگاهی و شرکتی
- تأثیر کپی رایت در طراحی سایت
- چگونه طراح وب سایت شویم؟
- ضرورت نیاز مشاغل به سایت
- دلایل داشتن وب سایت
- نحوه افزایش درآمد از سایت
- نحوه افزایش فروش از سایت
- افزایش مشتریان و فروش اینترنتی سایت
- درباره طراحی گرافیکی بیشتر بدانید
- آشنایی با دریافت کد اقتصادی
- ثبت صورتجلسه تغییرات در شرکت چیست؟
- آشنایی با قوانین بازطراحی وبسایت
- اخذ گرید یا رتبه مشاور انفورماتیک
- چرا باید صفحه اول گوگل باشیم؟
- تاثیر موسیقی بر عملکرد ذهن و راندمان کاری
محصولات
- ادمینی و مدیریت پیج های اینستاگرام و بقیه شبکه های مجازی
- طراحی مجدد سایت های قدیمی
- سامانه پیام کوتاه 1,000,000 تومان
- تبلیغات در مترو
- امکان درج قیمت برای مشتریان خاص ( فروش عمده ) 2,000,000 تومان
- اخذ اسپانسر برای مشاوره رایگان تماس بگیرید
- تولید محتوای متنی فوری (مقاله یک روزه) 200,000 تومان – 500,000 تومان
- ثبت محصول
- پلاگین چند فروشگاهی ( market place )
جای تبلیغات شما اینجاست
جستجو
جای تبلیغات شما اینجاست