سئو تکنیکال، مربوط به بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو است و شامل اصلاحات فنی و ساختاری سایت است. در واقع سئو تکنیکال با هدف بهینه سازی عملکرد سایت از نظر سرعت لود صفحات، ساختار URLها، استفاده از برچسبهای HTML و دیگر المان های سایت می شود. سئو تکنیکال نقش مهمی در بهبود رتبه سایت در صفحات نتایج موتورهای جستجو ایفا میکند.
کاربرد سئو تکنیکال چیست؟
سئو تکنیکال به مجموعه ای از فنون و روش های بهینه سازی وب سایت برای بهبود عملکرد آن در موتورهای جستجو اطلاق می شود. این روش شامل بهینه سازی اصولی کدهای منبع، ساختار وب سایت، صفحات وب و دیگر عناصر تشکیل دهنده وب سایت است.
کاربرد اصلی سئو تکنیکال، بهبود قابلیت فهم و جستجوی وب سایت ها توسط موتورهای جستجو است. با بهره گیری از این تکنیک ها، وب سایت ها در نتیجه بهتری در نتایج جستجوی موتورهای جستجو قرار می گیرند. این روند به معنای افزایش ترافیک، رشد کسب و کار و ارتقای رتبه وب سایت در موتورهای جستجو است.
تفاوت سئو تکنیکال با سئو داخلی و سئو خارجی
سئو تکنیکال یا سئو فنی، یکی از سه بخش اصلی بهینه سازی وب سایت است که شامل بهترین استفاده از فناوری ها، کدهای منبع و ساختار وب سایت است. در حالی که سئو داخلی و سئو خارجی، بخشی از بهینه سازی محتوا و محصولات هستند و هدف آنها افزایش رتبه سایت در نتایج موتورهای جستجو است.
سئو داخلی، به بهبود عملکرد صفحات وب سایت از طریق بهینه سازی محتوا، مشخصات صفحه و پیونددهی داخلی می پردازد. در واقع سئو داخلی بر روی محتوای سایت شما تأثیر می گذارد و سعی می کند آن را با توجه به کلید واژه های مشخص شده، بهینه سازی کند. سئو خارجی، به بهبود عملکرد صفحات وب سایت از طریق بهینه سازی تعاملات خارجی مانند پیونددهی خارجی، رسانه های اجتماعی و بازخورد کاربران می پردازد.
به طور کلی سئو تکنیکال در بخش فنی وب سایت، سئو داخلی در بخش محتوایی وب سایت و سئو خارجی در بخش تعاملی وب سایت تأثیر می گذارد.
پیشنهاد ویژه: مشاهده نمونه کار سئو کارنیل وب
سئو داخلی (بهینه سازی محتوا و وب سایت)
سئو داخلی به بهینه سازی عناصر موجود در سایت شما اشاره دارد. این موارد شامل بهبود عناصری مانند ساختار صفحه، کلمات کلیدی، محتوا، برچسب های عنوان و توضیحات متا و نام فایل ها است. هدف از انجام سئو داخلی افزایش رتبه سایت در موتورهای جستجویی و بهبود تجربه کاربری است. با بهینهسازی موارد داخلی، می توانید در بالا آمدن در نتایج جستجوی موتورهای جستجویی کمک کنید و سایت خود را برای بازدیدکنندگان جذاب و قابل فهم کنید.
سئو خارجی (معرفی و تبلیغات خارجی)
سئو خارجی به بهینه سازی عوامل خارج از سایت شما مانند لینک های ورودی، رتبه بندی در جستجوی محلی و ارتباطات اجتماعی اشاره دارد. با افزایش تعداد لینک های ورودی کیفی و ارتقای جایگاه شما در سایت ها و شبکه های اجتماعی، می توانید برتری خود را نسبت به رقبای خود افزایش دهید. هدف اصلی از سئو خارجی، افزایش قابلیت دیده شدن سایت شما در صفحات نتیجه جستجوی موتورهای جستجو و در نتیجه، جذب بازدیدکنندگان جدید و افزایش رشد کسب و کار است.
سئو تکنیکال یا سئو فنی (بهبود عملکرد موتورهای جستجو)
سئو تکنیکال یا فنی به بهینهسازی قابلیت دسترسی و خوانایی سایت شما برای موتورهای جستجویی اشاره دارد. این فرایند شامل بهبود عواملی مانند سرعت بارگیری صفحه، ساختار لینک، کاربرپسندی وب سایت، استفاده از HTTPS و اطمینان از اینکه وب سایت شما با استانداردهای مورد نیاز موتورهای جستجوی سازگار است.
هدف اصلی از انجام سئو فنی، بهبود تجربه کاربری و بهبود رتبه سایت شما در نتایج جستجوی موتورهای جستجو است. با بهینه سازی فنی سایت، می توانید بهبود قابل ملاحظه ای در سرعت و کارایی وب سایت داشته باشید و در نتیجه موفقیت بیشتری در جذب بازدیدکنندگان و مشتریان برای وب سایت شما ایجاد می شود.
جزییات سئو تکنیکال
سرعت بارگیری وب سایت: این عامل به میزان زمانی که صفحات وب سایت شما به طور کامل بارگیری میشوند، توجه دارد. درواقع سرعت بارگیری وب سایت به جایگاه سئو شما در نتایج جستجوی موتورهای جستجو کمک می کند. زمانی که صفحات وب سایت شما به طور کامل بارگیری می شوند، تاثیر بسیاری در رتبه بندی وب سایت شما در نتایج جستجو دارد. به همین دلیل، سرعت بارگیری وب سایت شما باید حداقل ۳۰۰ میلی ثانیه باشد.
بهینه سازی تصاویر: بهینه سازی تصاویر شامل استفاده از نام فایل مناسب، متن جایگزین مناسب و بهینه سازی اندازه تصویر است. این عامل به دستیابی برای سرعت بالاتر بارگیری صفحات وب کمک می کند..
بهینه سازی ویدئو: بهینه سازی ویدئو شامل استفاده از فرمت های مناسب و حجم کمتر، نام فایل مناسب و بهینه سازی توضیحات ویدئو است.
بهینه سازی موبایل (ریسپانسیو): بهینه سازی وب سایت برای دستگاه های همراه، از جمله تلفن همراه و تبلت، اهمیت زیادی دارد. برای این منظور، وب سایت شما باید قابل پاسخگویی باشد و خوانایی در دستگاه های همراه را بهبود دهد و نمایش در تمام دستگاه استاندارد باشد.
بهینه سازی ساختار لینک: بهینه سازی ساختار لینک شامل ساختار صفحات وب سایت و بهینهسازی آدرس URL مطالب است.
نشانی سایت: بهینهسازی نشانی سایت شامل اطلاعات مربوط به دامنه، زیردامنه و تاریخچه دامنه است.
همه این موارد باعث بهبود بالای رتبه وب سایت شما در صفحات نتایج جستجوی موتورهای جستجو می شود.
برای آگاهی بیشتر مطالعه مقاله سئو کلاه سفید، سیاه و خاکستری چیست؟ پیشنهاد می شود.
چک لیست سئو تکنیکال
- بررسی بخش هایی از کد HTML و CSS مانند عناصر خالی و نام مناسب برای تصاویر که ممکن است بر روی سئو تاثیر داشته باشد.
- بررسی قابلیت پاسخگویی وب سایت در دستگاه های همراه با استفاده از ابزار موبایل فرندلی و طراحی سایت ریسپانسیو.
- بررسی استفاده از SSL و HTTPSو جایگزینی لینکهای HTTP با HTTPS
- بررسی عناصری مانند عنوان صفحه، توضیحات متا، عنوانهای H1 و H2 و متن محتوای صفحات برای بهبود محتوایی و سئویی صفحات
- بررسی تعداد لینک های خروجی و داخلی و درستی استفاده از آنها
- بررسی عملکرد کلمات کلیدی در محتوای وب سایت
- بررسی تصاویر و ویدئوها برای بهینه سازی سرعت بارگیری و بهبود سئو
- بررسی رعایت قوانین سئو مانند استفاده از عناوین، تصاویر، پیوندها و کلمات کلیدی به شکل مناسب
- بررسی استفاده از کدام نوع ساختار لینک برای بهبود سئو
- بررسی خطاهای کراول (Crawl) با استفاده از سرچ کنسول (Google Search Console) (با این کار مطمئن خواهید بود که سایت شما کراول می شود و در موتورهای جستجو قرار می گیرد و ایندکس می شود)
- بررسی دامنه و تاریخچه دامنه
- بررسی استفاده از اسکیما برای افزایش درک موتورهای جستجو از محتوای وب سایت
- بررسی استفاده از AMP برای بهبود سرعت بارگیری در دستگاه های همراه
- بررسی محتوا از لحاظ کپی یا یونیک بودن (محتوا کپی را حذف کنید)
موارد بیان شده می تواند به عنوان یک راهنمای عالی برای بهبود سئو تکنیکال وب سایت استفاده شود.
مزایای سئو تکنیکال
سئو فنی یا بهبود موتور جستجو (SEO) شامل بهینه سازی فنی وب سایت است که بهبود رتبه و ترافیک وب سایت در صفحات نتایج موتورهای جستجو از جمله گوگل، بینگ یا یاهو را ایجاد می کند.
برخی از مزایای سئو تکنیکال برای بهبود موتور جستجو عبارت است از:
بهبود تجربه کاربری: با بهینه سازی قابلیت دسترسی و خوانایی وب سایت، تجربه کاربری بهتری برای بازدیدکنندگان فراهم می شود که می تواند به افزایش بازدیدکنندگان و کسب درآمد بیشتر منجر شود. بنابراین می توان بیان کرد که با بهبود فنی وب سایت خود، تجربه کاربری را برای کاربران بهبود خواهید بخشید.
افزایش سرعت وب سایت: سئو فنی می تواند بهبود سرعت بارگیری وب سایت شما را تضمین کند و می تواند به افزایش رتبه شما در نتایج جستجوی موتورهای جستجو کمک کند.
افزایش رتبه وب سایت: با بهینه سازی فنی وب سایت خود و استفاده از معیارهای سئو مناسب، می توانید رتبه وب سایت خود را در نتایج جستجو بهبود دهید.
افزایش ترافیک: با بالا بردن رتبه وب سایت خود در نتایج جستجو، بیشتر کاربران به وب سایت شما دسترسی پیدا میکنند، به همین دلیل ترافیک وب سایت شما افزایش می یابد.
ارتقا و ساماندهی محتوا: سئو فنی به شما کمک می کند تا محتوای خود را بهتر سازماندهی کنید و در نتیجه، موفقیت بیشتر در جذب بازدیدکنندگان و مشتریان داشته باشید.
بهینه سازی برای دستگاه های مختلف: با افزایش استفاده از دستگاه های همراه، بهینه سازی وب سایت شما برای دستگاه های مختلف از جمله تلفن همراه و تبلت، بسیار حائز اهمیت است.
بهبود قابلیت پیدا کردن وب سایت: سئو فنی به وب سایت شما کمک میکند تا به راحتی توسط موتورهای جستجو پیدا شود، این روند می تواند به افزایش ترافیک وب سایت شما منجر شود.
افزایش روابط عمومی: با داشتن وب سایتی با رتبه بالاتر، می توانید به عنوان یک شرکت قوی و برتر در بین صنعت خود به نظر برسید.
کاهش هزینه تبلیغات: با افزایش ترافیک وب سایت، می توانید از هزینه های تبلیغات پرداخت شده در موارد دیگر و با استفاده از محتوای مناسب و بهینه سئو، عملکرد تبلیغات خود را بهبود ببخشید.
جذب مشتریان جدید: با بهبود رتبه وبسایت خود در نتایج جستجو، می توانید مشتریان جدیدی را به دامنه خود جذب کنید و رقابت با شرکت های رقیب را در صنعت خود بهبود بخشید.
بهبود روابط با مشتریان: با بهبود تجربه کاربری وب سایت خود، می توانید روابط با مشتریان خود را بهبود بخشید و از آنها به عنوان نماینده وفادار شرکت خود حمایت کنید.
بهینه سازی قیمت: با بهبود رتبه وب سایت خود در نتایج جستجو، می توانید به سرعت و به صورت دقیق تر قیمت های خود را به بازار مناسب و دستهبندی های دقیق تر تنظیم کنید.
برای آگاهی بیشتر مطالعه مقاله اصول سئو در تولید محتوا پیشنهاد می شود.
سوالات متداول درباره سئو تکنیکال
چرا سئو فنی برای ارتقای وب سایت ضروری است؟
تعداد صفحات اصلی، صفحات دسته بندی، زیرمجموعه ها و صفحات محصول سایت های فروشگاهی و شرکتی باعث شده است که سئو فنی اهمیت بیشتری پیدا کند.
اکثر صاحبان کسب و کار چندین محصول را می فروشند و برخی از آنها بازاریابی محتوای قوی دارند، به این معنی که ترافیک را از جهت ها و منابع مختلف دریافت می کنند. اما داشتن یک وب سایت حرفه ای و کاملا تکنیکال که از لحاظ کلمات کلیدی و از نظر فنی در ارائه آنچه موتورهای جستجو میخواهند، کمک میکند تا امتیاز بهتری در دنیای وب داشته باشند.
چگونه سرعت سایت به کسب و کارها اجازه می دهد تا پیشرفت کنند؟
گوگل و سایر موتورهای جستجو برای سایت هایی که به سرعت بارگذاری می شوند، امتیاز ویژه قائل می شوند. این نشانه کیفیت سایت است و سایت هایی که به سرعت حرکت می کنند در رتبه بندی بالاتری قرار می گیرند. داشتن یک سایت سریع نه تنها یک تجربه کاربر برتر را فراهم می کند، بلکه تأثیر مثبتی بر سئو دارد.
سئو تکنیکال چه تاثیری بر ارتقای وب سایت دارد؟
سئو تکنیکال شامل بهینهسازی ساختار و نحوه طراحی وب سایت، بهینهسازی کد، بهینهسازی صفحات وب، بهینهسازی سرعت لود صفحات وب، بهینهسازی تصاویر، بهینهسازی مشکلات فنی است.
با انجام بهینه سازی سئو تکنیکال، وب سایت شما بهبود قابل توجهی در رتبه بندی موتورهای جستجو خواهد داشت؛ زیرا با بهینه سازی تکنیکال وب سایت، موتورهای جستجو به راحتی می توانند محتوای وب سایت شما را پیدا کند و در نتیجه به رتبه بندی بهتری در نتایج جستجوی خود برای وب سایت شما منجر می شود. همچنین انجام بهینه سازی تکنیکال، باعث افزایش سرعت لود صفحات وب و بهبود تجربه کاربری کاربران نیز خواهد شد.
سئو تکنیکال چرا باید انجام شود؟
سئو تکنیکال یکی از مهمترین عوامل برای بهبود رتبه و جذابیت وب سایت در نتایج موتورهای جستجو است. بدون انجام بهبود قابلیت دسترسی و سئو تکنیکال، رویکرد تولید محتوا و بهینه سازی کلمات کلیدی نمی تواند نتایج مطلوب را ارائه دهد.
اگر سایت شما نتواند به درستی به موتورهای جستجو معرفی شود یا لیست شما در صفحات پایین نتایج جستجو باشد، کاربرانی که به دنبال محتوای شما هستند، به راحتی نمیتوانند آن را پیدا کنند. بنابراین، انجام بهینه سازی سئو تکنیکال برای تضمین قابلیت دسترسی بهتر وب سایت شما برای کاربران و موتورهای جستجو بسیار حیاتی است.
همچنین رقابت برای رتبه بندی در نتایج موتورهای جستجو بسیار شدید است و بسیاری از وب سایت ها روش های بهبود سئو تکنیکال را برای بهبود جایگاه خود در نتایج جستجو به کار گرفته اند. بنابراین انجام بهبود قابلیت دسترسی و سئو تکنیکال برای جذب کاربران و رقابت در بستر وب بسیار حائز اهمیت است.
ایندکس در سئو فنی چه معنایی دارد؟
ایندکس شدن محتوا به معنای اضافه شدن صفحات سایت شما به پایگاه دادهی موتورهای جستجو است. به این صورت که ربات های موتورهای جستجو با پیمایش و فهرست کردن صفحات سایت شما، به محتوای آن دسترسی پیدا میکنند، سپس آن را به پایگاه داده خود اضافه می کنند.
به عبارت دیگر ایندکس شدن به معنای ثبت صفحات سایت شما در پایگاه داده موتورهای جستجو است تا هنگامی که کاربران برای پیدا کردن مطالب مورد نظر خود از موتورهای جستجو استفاده میکنند، محتوای شما قابلیت نمایش در نتایج جستجو را داشته باشد.
برای ایندکس شدن محتوای سایت شما، لازم است که محتوای شما بهینه شده و با استفاده از روش های سئویی مناسب، مانند استفاده از کلمات کلیدی در محتوا و عناوین، استفاده از لینک سازی داخلی و خارجی برای موتورهای جستجو قابل فهم باشد.
کراول یا خزش در سئوی تکنیکال به چه معنا است و چه تاثیر بر ارتقای سایت دارد؟
کراول به معنای جستجو در وب است. کراولرها (یا ربات های جستجو) برای جمع آوری اطلاعات از صفحات وب و فهرست کردن آنها توسط موتورهای جستجو استفاده می شوند. کراول سایت همانند یک ربات جستجو عمل می کند و به صورت خودکار و مداوم صفحات وب را بازدید و اطلاعات موجود در آنها را جمع آوری می کند. این اطلاعات شامل لینک های صفحات دیگر، متن، تصاویر، ویدئوها و سایر محتویات صفحات وب می شود. به کمک کراولرها، موتورهای جستجو می توانند به سرعت مراجعه کننده های اینترنتی را به صفحات مورد نظرشان هدایت کنند و اطلاعات مورد نیاز را به آنها ارائه دهند.
سئو تکنیکال چگونه انجام می شود؟
سئو فنی یا تکنیکال سئو به پیاده سازی روش های بهینه سازی برای بهبود عملکرد و قابل دسترسی بودن سایت شما در موتورهای جستجو اطلاق می شود. در ادامه، مراحل انجام سئو فنی را توضیح داده شده است.
بررسی سرعت بارگذاری صفحات: سایت شما باید با سرعتی مناسب بارگذاری شود تا کاربران بتوانند با آن ارتباط برقرار کنند. بررسی سرعت بارگذاری صفحات با استفاده از ابزارهایی حرفه ای برای سئو انجام می شود.
بهینهسازی عنوان و توضیحات متا: متا عنوان و توضیحات صفحات وب، بخشی از اطلاعات مهمی هستند که به موتورهای جستجو نشان می دهند که صفحه شما درباره چه موضوعی است. بنابراین باید مطمئن شوید که تمامی صفحات سایت شما دارای عنوان و توضیحات مناسب هستند.
بهینهسازی URL : لینک های وب سایت باید قابل خواندن و شامل کلمات کلیدی مناسب باشند.
بهینهسازی تصاویر: تصاویر باید با استفاده از فرمت مناسب و حجم بارگذاری کم، بهینه شوند. همچنین باید ALT tag برای تصاویر، حتی برای تصاویر زمینه مناسب باشد.
بهینه سازی ساختار سایت: ساختار منطقی و روشن، درک و استفاده از سایت را برای کاربران راحت تر میکند، در نتیجه موجب بهبود رتبه سایت در موتورهای جستجو می شود.
استفاده از لینک های داخلی: لینک های داخلی، صفحات وب را با هم مرتبط میکنند و به کاربران و موتورهای جستجو کمک میکنند تا به راحتی پیدا کنند که صفحه وب سایت درباره چه موضوعی است.
بهینه سازی ساختار عنوان: استفاده از عنوان H1 و زیر عنوان H2 و H3 مناسب، سازماندهی و روشنتر شدن محتوای صفحات را بهبود می بخشد.
وب سایت تخصصی با کارنیل وب
برای داشتن یک وب سایت حرفه ای که از لحاظ سئو تکنیکال، دارای رتبه بالایی باشد، می توانید آن را به کارنیل وب سفارش دهید.
کارنیل وب با داشتن تیم متخصص در زمینه سئو می تواند وب سایت شما را به یک وب سایت حرفه ای و انحصاری با ترافیک بالا و بهترین رتبه در موتورهای جستجو تبدیل کند و به کسب و کار شما را رونق ببخشد.