مراحل ثبت شرکت همانند دیگر فعالیتهای دارای پیچیدگیها است. به همین سبب باید به طریق کاملا اصولی و حرفه ای انجام گیرد تا در آینده شرکت با مشکلات حقوقی و قانونی مواجه نشود.
فعالیتهای گروهی یکی از روشهای منطقی موفق پذیرفته شده در دنیا است. معمولاً ماهیت و عصاره این نوع از فعالیتها به شکل تجاری است که موضوعات وسیعی را در برمیگیرد. استفاده از قالب شرکت برای فعالیتهای گروهی علاوه بر رسمیت بخشیدن و امکانپذیر بودن این نوع از فعالیتها بهصورت گروهی، مزایای بسیار دیگری را نیز در اختیار شما قرارمی دهد.
ازجمله از این مزایا بهرهمندی از مزایای قانونی آن است که برای بهرهمندی از این تسهیلات نیازمند آن است که طبق قانون تجارت شرکت به ثبت برسد.
انواع شرکتها
شرکتها بهطورکلی در دو نوع تجاری و مدنی تقسیمبندی میشوند:
الف) تجاری
برای داشتن فعالیت تجاری نیاز به ثبت شرکت در یکی از قالبهای مشخص شده از سوی قانون تجارت است که به طور کلی این شرکتهای تجاری را به هفت نوع تقسیمبندی کرده است که برای هر یک از انواع ذکر شده حیطه مسئولیت متفاوتی جود دارد، این هفت نوع عبارت است از:
- شرکت سهامی
- شرکت با مسئولیت محدود
- شرکت تضامنی
- شرکت مختلط غیر سهامی
- شرکت مختلط سهامی
- شرکت نسبی
- شرکت تعاونی تولید و مصرف
ب) شرکتهای مدنی
در این نوع شرکتها از اجتماع مالکان متعددی تشکیل میشود که از مجموع سهمالشرکه نقدی و غیرنقدی افراد حقیقی و حقوقی ایجاد میگردد.
در این نوع شرکتها مالکیت سرمایه به شخصیت حقوقی شرکت انتقال نمیگردد، بلکه هر شخص خود مالک سرمایهاش بوده و تنها فعالیتها به شکل گروهی اداره میشود.
برای آگاهی بیشتر مطالعه مقاله آیا ثبت شرکت 3 روزه انجام می شود؟ پیشنهاد می شود.